Trešnje

Burlat

Francuska sorta trešnje, visoke rodnosti, sazreva krajem maja - krajem druge nedelje zrenja trešnje. Srednje ranog cvetanja, dobro podnosi transport. Plod je čvrst, tamnocrvene boje, srednje veličine ili veliki, veoma sladak i sočan, sa čvrstim mesnatim delom. Plodovi su srednje krupni (6-8 g), bordo-crvene boje s tvrdom pokožicom.

Germedovska

Poreklom iz Nemačke, sazreva krajem juna, plodovi su tamnocrvene boje, čvrsti i hrskavi, osetljivi na pucanje. Plod je krupan do vrlo krupan, srcastog oblika. Pokožica je zagasitopurpurne boje. Voćno meso je čvrsto, sočno, slatko-nakiselo i veoma prijatnog ukusa.

Sanberst

Jedna od najboljih sorti, poreklom iz Velike Britanije, sazreva u drugoj polovini juna, plodovi su izuzetno krupni (12-13 g), loptasti, crveni, sjajni, otporni na pucanje na kiši. Meso čvrsto, slatko, hrskavo, kvalitetno.